Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

GLOBÁLIS TANTEREM (online)

November 17, 2023

GLOBÁLIS TANTEREM 

Globális nevelés a gyakorlatban 

fókuszban a gyerekekkel és a fiatalokkal végzett munka 

Online műhelybeszélgetés 

Időpont: 2022. november 17. 16.00-18.00 I ZOOM 

A HAND Szövetség tagszervezeteivel és szakmai partnereivel idén is aktívan kapcsolódik az Európa Tanács által életre  hívott Globális Nevelés Hete programsorozathoz, amelynek keretében a világ számos országában civil szervezetek,  oktatók és iskolák százai szerveznek az emberiség előtt álló globális társadalmi kihívásokkal, környezeti problémákkal és  a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programokat 2022. november 14. és 20. között.  

E nemzetközi témahét keretében a globális nevelés megközelítését és szemléletét szeretnénk szélesebb körben  megismertetni, illetve olyan oktatási programokat, kezdeményezéseket és segédanyagokat bemutatni, amelyek  segíthetik a formális és nem formális oktatási keretek között végzett pedagógiai munkát is.  

A Globális Nevelés Hete kampányunk keretében idén immár harmadik alkalommal szervezzük meg a Globális Tanterem online műhely beszélgetésünket, melynek időpontja 2022. november 17., csütörtök 16 óra. Az esemény fókuszában a  globális nevelés gyakorlati példái állnak, a HAND Szövetség Globális Nevelés Munkacsoportjának 4 tagja mutatja be a  gyerekekkel és fiatalokkal végzett programjait, osztja meg szakmai tapasztalatait, és szólaltatja meg a programban  résztvevő fiatalokat. A műhelybeszélgetés második felében lehetőség van a résztvevőknek is behozni és megosztani saját  példáikat, jó gyakorlataikat, valamint kapcsolatot felvenni és építeni a témában érintett szakemberekkel. 

Az eseményre regisztrálni november 16-ig a következő linken lehetséges: https://forms.gle/4E1bDYjhouziRfdt6 esemény internetes (zoom) linkjét a regisztráltaknak november 17. délig e-mailben küldjük el.

A rendezvény facebook eseménye itt található: https://fb.me/e/2HALy4ZAX 

Program 

15.50 – 16.00 Technikai ismertető 

16.00 – 16.10 A HAND Szövetség köszöntője, programismertető 

16:10 – 16:30 Globális felelősségvállalásra nevelés az iskolában, valós életre épített projekteken keresztül Tamás Borbála (Pedagógus, REAL School Budapest) 

Kérdések és válaszok 

16:30 – 16:50 Az ELTE-TÓK és a Jane Goodall Intézet Legyél te is Jane című képzésének bemutatása; betekintés  az éppen folyó foglalkozásba 

Kádár András (Főtitkár, Jane Goodall Intézet) 

Kérdések és válaszok 

16:50 – 17:10 Globális Nevelés a Budapest IX. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskolában Tokodi Tímea (Öko-innovációs munkaközösség-vezető Budapest IX. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű  Általános Iskolában) 

Kérdések és válaszok 

17:10 – 17:30 Deal with it! Középiskolások nemzetközi együttműködése a fenntarthatóságért Klausz Péter (Projektvezető, Artemisszió Alapítvány) 

Kérdések és válaszok 

17:30 – 18:00 Szakmai tapasztalatcsere, kapcsolatépítés 

A rendezvényt az Európai Unió és az Európa Tanács közös programja keretében az Európai Tanács Észak-Dél Központja támogatja. A rendezvény során  elhangzott, közzétett vélemények nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió, az Európa Tanács álláspontját. A program célja a szakmai tapasztalatcsere  és kapcsolatépítés elősegítése. 

Details

Date:
November 17, 2023
Event Category: